Scherpe prijzen

U betaalt scherpe prijzen en steunt een goed doel.

Steun onze stichting

100% van de winst gaat naar Stichting Art of Charity

Over Living Fair

Help met uw aankoop mensen in Malawi zelf eten te verbouwen!

Wie in Malawi is geweest kent het gevoel dat je daar wat wilt doen. Een schitterend land, maar waar mensen dag in dag uit te kampen hebben met tekorten. In voeding, onderwijs en zorg. Wij van Stichting the art of Charity willen ons inzetten door de boeren te helpen op een betere manier hun voedsel te verbouwen en zo mogelijkheden creëren in situaties die kansloos lijken. Dat doen we vanuit Nederland maar vooral met de mensen in Malawi.

Op weg naar voedselzekerheid en economische zelfstandigheid

Jaarlijkst kampt Malawi met voedsel tekorten, met soms schokkende hongersnood. De manier waarop maïs wordt verbouwd heeft een te laag rendement om iedereen van voedsel te voorzien. Zo ontstond het Food For LiFe project.

In Malawi helpen we boerengezinnen om hun eigen voedsel te verbouwen. We leren hun hoe ze dat moeten doen en geven hun de benodigde zaaizaden en meststoffen. De projectoogst is over een periode van zeven jaar gegroeid van 7 ton naar 4.900 ton maiskorrels.

Het traditionele systeem, dat de boeren altijd gehanteerd hebben, levert hun een oogst van 10 zakken per acre op. Bij ons project is dat gemiddeld 70 zakken, met uitschieters naar 105 zakken per acre. De resultaten van het project kunnen dus zonder overdrijving verbluffend worden genoemd.

Ons systeem is een afgeleide van Farming Gods Way, een landbouwmethode die is gebaseerd op christelijke uitgangspunten. Het principe daarbij is dat we alleen gebruikmaken van wat de natuur ons geeft. We maken gebruik van verrijkte compost en de dagelijkse dauw.

Om echt iets te veranderen werken we aan duurzame oplossingen. De doelstelling is dat in 2024 zoveel eigen capaciteit is opgebouwd dat men zonder financiële hulp uit Nederland zelf het project kan managen en rendabel kan uitbreiden. Dit noemen we Joseph.

125.000 mensen hebben elke dag te eten (1 miljoen in 2025)!

Dankzij Food For Life hebben 125.000 mensen in Malawi het hele jaar door elke dag te eten. Met de traditionele methode, toegepast op hetzelfde aantal akkers, zou dat aantal niet hoger liggen dan 4.500.

In 2012 is er met 27 boeren begonnen met een nieuwe landbouwmethode. En dat werkte! Nu, 8 jaar later zijn er al meer dan 7.000 boeren betrokken. En is de opbrengst 5.000 ton maïs hiervan eet elke seconde iemand in Malawi een bord pap!

Wij helpen de mensen in Malawi vandaag de dag zelfstandig te werken aan een duurzame toekomst zonder honger.

nl_NL_formalDutch

Bedrag